Title of ... Description of .. VideoObject

Zákroky estetickej chirurgie

Friday, 10 July 2015 14:42
Premýšľate nad estetickým zákrokom? Tieto dva sú najžiadanejšie - blefatoplastika a aplikácia botoxu. Premýšľate nad estetickým zákrokom? Tieto dva sú najžiadanejšie - blefatoplastika a aplikácia botoxu.
There is no translation available.

Starnutie je prirodzený proces, ktorý nás postupne oberá o hladkú a pevnú pokožku. K jednému z prejavov pribúdajúceho veku patria aj ovisnuté viečka či vrásky. Tie nie sú v dnešnej dobe len problémom žien, ale aj mužov. Práve odstránenie kožných previsov horných a dolných viečok (odborne blefaroplastika) je zákrok estetickej chirurgie, ktorý v dnešnej dobe patrí medzi najžiadanejšie operácie.

Blefaroplastika nie je viazaná na konkrétny vek, podstupujú ju všetky vekové kategórie, keďže okrem zdravotných problémov patrí medzi ďalší najčastejší dôvod operácie aj túžba omladenia a osvieženia celkového vzhľadu. Operácia sa vykonáva počas lokálneho znecitlivenia a trvá najviac dve hodiny. Zákrok je bezbolestný a jeho podstatou je odstránenie kožného prebytku na mihalniciach (v niektorých prípadoch aj odstránenie tukových teliesok). Pacienti sa nemusia obávať viditeľných jaziev, pretože sú v záhybe kože nad hornou mihalnicou a tesne pod líniou rias na dolnej mihalnici. Keď pacient po operácii otvorí oči, jazva je prakticky neviditeľná.

Zotavenie po blefaroplastike trvá len niekoľko dní

Očná klinka UVEA Mediklinik používa počas operácie blefaroplastiky mikroskop aj elektronickú koaguláciu, vďaka čomu sa rana po operácii dobre uzatvorí a hojí sa bez výrazných modrín. Pacientom sa počas doby liečenia prelepí mihalnica len malou náplasťou,“ vysvetľuje proces operácie MUDr. Peter Žiak, PhD.

Estetická a plastická chirurgia sa okrem blefaroplastiky zaoberá aj vyhladzovaním vrások pomocou botoxu. Asi najčastejším dôvodom tejto operácie je dosiahnutie mladistvejšieho vzhľadu prostredníctvom redukcie mimických vrások. Zákrok sa vykonáva aj v prípade tzv. esenciálneho blefarospazmu, teda nekontrolovaného trhania očného viečka. Pri vyhladzovaní vrások sa používa botulotoxín. Ide o prírodný proteín produkovaný baktériou Clostridium botulinum. Hoci je zaradený medzi toxíny, v klinicky používaných dávkach nie je škodlivý. Slúži najmä na eliminovanie vrások v oblasti očí, čela a koreňa nosa. Jeho účinok výborne pôsobí aj na vejárovité vrásky, ktoré vznikajú na vonkajších očných kútikoch pri úsmeve.

Priebeh zákroku je veľmi jednoduchý, trvá len pár minút. Po vpichoch botulotoxínu môže pacient niekoľko minút pozorovať mierne začervenanie alebo modrinu, ktorá do niekoľkých dní zmizne. Efekt redukcie vrások sa objavuje po 48-72 hodinách a plne sa rozvinie do 2-3 týždňov. Dĺžka trvania účinku je u každého pacienta individuálna, no po prvej aplikácii sú to zväčša 3 mesiace. Po ďalšej aplikácií môže byť efekt dlhodobejší.

Prečítajte si viac o estetickej chirurgii na našej klinike

 

Additional Info

  • sdo_type: VideoObject
  • sdo_name: Title of ...
  • sdo_description: Description of ..
  • sdo_duration: PT1M33S
  • sdo_contentUrl: http://www.example.com/video123.flv
  • sdo_embedUrl: http://www.example.com/videoplayer.swf?video=123
  • sdo_interactionCount: 1
Rate this item
(6 votes)

Blogs

more blogs