Title of ... Description of .. VideoObject

Rozširujeme ponuku biologických preparátov na liečbu ochorení sietnice

Tuesday, 16 November 2021 10:44
There is no translation available.

Na UVEA Mediklinik prichádza novinka v podobe rozšírenej ponuky dostupných liečiv pre závažné ochorenia sietnice. Ide o biologickú liečbu v podobe intravitreálne (vnútroočne) podávaných tzv. anti-VEGF látok.  Máme veľkú radosť, že práve UVEA sa stala aplikačným centrom pre tieto preparáty a dokáže svojim pacientom pomôcť v ešte väčšom spektre prípadov.

Sietnica ako najdôležitejšia časť oka zabezpečuje prenos obrazu do mozgu. Tento obraz je najostrejší v centrálnej časti sietnice – v makule (žltej škvrne). Makula v niektorých prípadoch môže podliehať degenerácii – a to buď vplyvom veku (vekom podmienená degenerácia makuly), pôsobením pridružených ochorení ako je cukrovka (diabetická retinopatia) alebo vysoký krvný tlak (hypertenzná retinopatia). Všetky ochorenia sietnice sú veľmi nebezpečné a môžu viesť až k úplnej slepote. Veľké riziko spočíva v tom, že na začiatku sú bezpríznakové a často sa zamieňajú s obyčajným, vekom spôsobeným oslabením zraku. 

Najlepšou prevenciou je preto vyšetrenie na očnej klinike ešte predtým, než nastane podozrenie na konkrétne ochorenie. To sa odporúča už od 35. roku života. Aj po diagnostikovaní vybraných ochorení sietnice má pacient stále nádej na zastavenie alebo úplné vyliečenie ochorenia. Okrem užívania vitamínov a zmeny životosprávy je možnosťou práve spomínané injekčné podávanie biologických antirastových faktorov, ktoré je bezbolestné.

Veríme, že spolu s  vnútroočnými operáciami, ktoré na klinike úspešne dlhoročne vykonávame, dokážeme odteraz pomôcť ešte väčšiemu množstvu pacientov.

Additional Info

  • sdo_type: VideoObject
  • sdo_name: Title of ...
  • sdo_description: Description of ..
  • sdo_duration: PT1M33S
  • sdo_contentUrl: http://www.example.com/video123.flv
  • sdo_embedUrl: http://www.example.com/videoplayer.swf?video=123
  • sdo_interactionCount: 1
Rate this item
(32 votes)

Blogs

more blogs