Title of ... Description of .. VideoObject

Operácia sivého zákalu laserom

Monday, 18 May 2015 11:54
Najbezpečnejšia operácia sivého zákalu sa vykonáva za pomoci femtosekundového lasera. Najbezpečnejšia operácia sivého zákalu sa vykonáva za pomoci femtosekundového lasera.
There is no translation available.

UVEA Mediklinik v Martine poskytuje najmodernejšiu liečbu sivého zákalu za pomoci femtosekundového lasera. Jej výhodami je najmä šetrnosť a bezpečnosť operácie a s tým spojená rýchla rekonvalescencia.

Ako rozoznať prvé príznaky?

Sivý zákal (známy aj ako šedý zákal alebo tzv. katarakta) patrí medzi najčastejšie očné ochorenie po štyridsiatke. Jeho progresia prináša so sebou zahmlené videnie, problémy s čítaním a napokon až úplnú slepotu. Pri sivom zákale sa naša inak číra šošovka zakalí a bráni lúčom svetla dopadnúť na sietnicu. Mierne zakalenie nemusí mať v začiatkoch na videnie žiaden výrazný vplyv. Pri zanedbaní tohto problému však môže nastať aj slepota. Sivý zákal sa niekedy maskuje za relatívne nenápadné príznaky,“ konštatuje očný chirurg Peter Žiak z očnej kliniky UVEA Mediklinik. „Najčastejšími príznakmi sú zahmlené videnie, precitlivenosť na slnečné žiarenie a svetlo v noci, či rýchlo sa zvyšujúca krátkozrakosť,“ vymenúva doktor príznaky a dodáva, že pacienti tiež niekedy vidia „duchov“ a môžu vnímať aj zmeny farby.

Predstavte si že budete vidieť ako za mlada

Sivý zákal sa nedá liečiť len operovať. V prvom rade vás potešíme – nemáte sa čoho báť. Operácia sa vykonáva ambulantne, pacient hneď po zákroku odchádza domov a na druhý deň absolvuje pooperačnú kontrolu. Popritom môžete využiť všetky výhody, ktoré vám UVEA Mediklinik ponúka:

  • nečakáte v ambulancii, objednávame na presný termín
  • vyšetrenie aj liečba hradená zo zdravotného poistenia
  • pooperačné lieky a pooperačné kontroly sú bezplatné
  • kompletný bezbariérový prístup pre ŤZP
  • bezplatné občerstvenie a pitný režim pre pacientov
  • bezplatný odvoz do miesta pobytu pohodlným autom
  • vlastné izby v prípade hospitalizácie po zákroku
  • kompletne vybavená lekáreň a optika v budove kliniky

UVEA vykonala operáciu sivého zákalu femtosekundovým laserom ako prvá na Slovensku

Pred operáciou sa podáva kvapkami lokálne anestetikum, ktoré zabezpečí absolútne bezbolestný priebeh operácie. V posledných rokoch sa vo svete začal počas operácie používať aj femtosekundový laser. Očná klinika UVEA vykonala túto operáciu ako prvá na Slovensku. Laserový lúč „rozbije“ zakalenú šošovku a vykoná tri základné mikrochirurgické rezy presnejšie ako ruka chirurga. Využitie femtosekundového lasera skracuje oproti štandardnej operácii dobu zákroku, urýchľuje hojenie, je šetrné ku tkanivu oka a zvyšuje tak bezpečnosť celého zákroku. Na našej klinike preto využitie lasera pri operácii sivého zákalu odporúčame každému pacientovi.

V druhej fáze sa do oka zavedie špeciálna ultrazvuková sonda, pomocou ktorej sa zakalená šošovka odsaje. Do pôvodného puzdra sa vloží umelá šošovka, ktorá nahradí tú zakalenú. Okrem odstránenia sivého zákalu sa pacientovi koriguje aj refrakčná chyba oka – ak ste predtým potrebovali okuliare, teraz ich pravdepodobne môžete odložiť, nová vnútroočná šošovka Vám zabezpečí videnie ako za mlada. „Operácie sa vôbec netreba obávať, trvá len pätnásť minút a oproti minulosti odpadá pacientovi aj mnoho nákladov, pretože jej podstatná časť je krytá zo zdravotného poistenia. Naša klinika kryje aj všetky pooperačné kontroly. Pacient tak získava komfort na rovnakej úrovni, ako tie najlepšie pracoviská v Európe,“ vysvetľuje očný chirurg Peter Žiak z očnej kliniky UVEA Mediklinik.

Pozrite si video z operácie sivého zákalu femtosekundovým laserom

Additional Info

  • sdo_type: VideoObject
  • sdo_name: Title of ...
  • sdo_description: Description of ..
  • sdo_duration: PT1M33S
  • sdo_contentUrl: http://www.example.com/video123.flv
  • sdo_embedUrl: http://www.example.com/videoplayer.swf?video=123
  • sdo_interactionCount: 1
Rate this item
(12 votes)

Blogs

more blogs