Title of ... Description of .. VideoObject
Print this page

Prečo by ste mali absolvovať vyšetrenie u optometristu v UVEA optike ?

Thursday, 24 November 2022 09:20
Prečo by ste mali absolvovať vyšetrenie u optometristu v UVEA optike ?
There is no translation available.

Bežné refrakčné vyšetrenie zvykne trvať približne 10 až 15 minút. Za túto dobu väčšinou nie je možné spraviť kvalitné, kompletné vyšetrenie. Vyšetrenie zraku u nás trvá hodinu, počas ktorej okrem zrakovej ostrosti a klasického „sklíčkovania“ robíme ešte ďalšie prídavné testy, vďaka ktorým vieme pacientovi poskytnúť oveľa komplexnejšie a presnejšie vyšetrenie a určiť pacientovi korekciu „šitú na mieru“. Vykonávajú sa u nás aj mnohé screeningové testy, kedy v prípade podozrenia na očné ochorenie odosielame pacienta k očnému lekárovi. 

Okrem klasického vyšetrenia zrakovej ostrosti robíme aj jemné dokorigovanie oboch očí, aby sme odhalili aj malé zmeny v dioptriách, vďaka tomuto dokorigovaniu je pre pacienta subjektívne komfortnejšie pozeranie s novými okuliarmi. Ďalej vyšetrujeme skryté očné odchýlky (skryté škúlenie), zaostrovaciu schopnosť očí (akomodáciu), zbiehavosť očí (konvergenciu), očnú pohyblivosť (motilitu), ktorá dokáže zachytiť prípadné poruchy okohybných svalov.

Vďaka tomu vieme odbremeniť očných lekárov, ktorým ostáva viac času na venovanie sa očným ochoreniam. Tí pri svojej praxi majú toho mnohokrát veľa a v rámci jedného vyšetrenia, ktoré trvá napr. hodinu musia stihnúť vyšetriť viacej vecí. Primárne sa zameriavajú na očné ochorenia a na samotnú refrakciu im neostáva toľko času, koľko má na pacienta vyhradené optometrista. Optometrista je špecialista, ktorý sa špecializuje na refrakciu a funkčné hľadisko očí. Oftalmológ má oveľa širší záber a venuje sa očnej problematike komplexnejšie. Optometrista aj oftalmológ majú obaja nezastupiteľný význam a ideálna je ich spolupráca, tak ako to funguje vo vyspelých krajinách. V takomto prípade z toho benefituje najviac pacient, ktorému sa dostane kvalitnej oftalmologickej aj optometristickej starostlivosti, pretože sa mu pri každej problematike s videním venuje odborník na dané vyšetrenie.

Príďte si dať vyšetriť zrak do našej optiky UVEA. Stačí sa len objednať.

Additional Info

  • sdo_type: VideoObject
  • sdo_name: Title of ...
  • sdo_description: Description of ..
  • sdo_duration: PT1M33S
  • sdo_contentUrl: http://www.example.com/video123.flv
  • sdo_embedUrl: http://www.example.com/videoplayer.swf?video=123
  • sdo_interactionCount: 1
Rate this item
(5 votes)
FaLang translation system by Faboba