Title of ... Description of .. VideoObject
Print this page

V UVEA vám upravíme nielen zrak, vieme vás aj skrášliť

Thursday, 17 September 2020 10:09
V UVEA vám upravíme nielen zrak, vieme vás aj skrášliť
There is no translation available.

Na našej klinike pôsobí viacero skúsených oftalmológov, ktorí vás zbavia napríklad krátkozrakosti, ďalekozrakosti či sivého zákalu. Naša lekárka MUDr. Miroslava Budinská však vyniká aj svojimi znalosťami estetickej medicíny v oblasti tváre. Vďaka jej viac ako 10-ročným skúsenostiam v oblasti oftalmológie, ktoré efektívne prepája s estetikou, vás dokáže omladiť aj o desať rokov, nech už ste žena alebo muž.

Aplikácia botulotoxínu

Botulotoxín je čistý prírodný proteín, ktorý produkuje špecifický druh baktérií. Použitie tejto látky je úplne bezpečné a pôsobí len lokálne, presne tam, kde je to potrebné. Efekt sa prejaví do dvoch týždňov od aplikácie.

Botoxom sa upravujú dynamické, tiež nazývané aj mimické vrásky, ktoré sa nachádzajú v hornej polovici tváre. Koriguje sa ním aj „najpopulárnejšia vráska“, takzvaná vráska mračenia. Aplikáciou botulotoxínu sa tvár vyhladí a vrásky miznú alebo sa zjemnia.

Dôležité je, aby sa s botoxom narábalo citlivo. Vďaka rokom praxe MUDr. Budinská vie presne odhadnúť, koľko látky pacient potrebuje: „Cieľom aplikácie botoxu nie je urobiť kamennú tvár bez výrazu, ale v podstate zjemniť mimiku. Úplne ideálny stav je, keď po aplikácii klient pri bežnej komunikácii nepoužíva ten konkrétny mimický sval, ale ak sa úsilím napríklad zamračí, aspoň naznačenie tej mimiky nastane.“

Prekvapivo, ideálnym časom na prvú aplikáciu botulotoxínu je obdobie, keď sa objavia hoci aj prvé vrásky „Aplikácia botulotoxínu je prevenciou pre vznikom hlbokých vrások, čiže keď niekto má napríklad aj 25 rokov a vidí, že sa objaví vráska, aj to je indikácia,“ dopĺňa MUDr. Budinská.

A koľko botox vydrží? Závisí to od konkrétnej osoby a od toho, či je aplikovaný prvýkrát alebo opakovane: „Väčšinou po prvej aplikácii je efekt najkratší, približne tri mesiace. Každou ďalšou aplikáciou sa však efekt botulotoxínu predlžuje. Keď niekto chodí pravidelne, tak naozaj stačí dvakrát do roka, lebo ten konkrétny sval ako keby už zabúda vykonávať svoju činnosť,“ vysvetľuje MUDr. Budinská.

 

Vyplnenie kyselinou hyalurónovou

Ak sú vrásky výraznejšie, nastupuje kyselina hyalurónová, ktorá je prirodzenou súčasťou kože. Ako potvrdzuje aj MUDr. Budinská, „kyselina hyalurónová je určená skôr na vrásky hlboké a v dolnej časti tváre. Slúži na doplnenie objemu, kontúrovanie tváre, alebo aj na zväčšenie pier.“

Pre bezchybný výsledok je možné botox kombinovať práve s kyselinou hyalurónovou. Efekt následne trvá aj niekoľko mesiacov. Ako dodáva MUDr. Budinská, veľmi dôležité je aj to, aký druh kyseliny sa zvolí: „My používame kvalitné kyseliny, konkrétne kyselinu haylurónovú značky Teosyal. V tkanive sa pekne rozloží a vy ju ani necítite. Jediné, čo vnímate, je menej vrások, či objemnejšie líca alebo pery, čo ste si vlastne aj želali.“

 

Korekcia viečok

Pre blefaroplastiku sa ľudia rozhodnú z estetických alebo zdravotných dôvodov. Vo vyššom veku môže klesnuté viečko a obočie obmedzovať zorné pole či spôsobovať bolesti hlavy. U nás patrí tento zákrok k najpopulárnejším s viac ako 400 pacientmi ročne.

Vekové zloženie pacientov je od 25 rokov vyššie: „Moja najmladšia klientka na blefaroplastiku mala 25 rokov a najstaršou bola pani, ktorá mala 95 rokov,“ spomína MUDr. Budinská.

V UVEA sa dá blefaroplastika výhodne kombinovať s aplikáciou botulotoxínu. „Po operácii dostávajú klienti zľavu 30 eur na botox.“

 

 

Muži a estetika

Estetické zákroky nie sú len pre ženy. Volí ich čoraz viac mužov. Populárna je blefaroplastika, ale nezaostáva ani kyselina hyalurónová či botox: „Kruhy pod očami sa dajú luxusne korigovať kyselinou hyalurónovou a botox je napríklad užitočný pre športovcov. Keď sa aplikuje na čelo alebo pod pazuchy, zamedzí sa poteniu,“ prezrádza MUDr. Budinská.

 

Od prvého objednania po poslednú kontrolu

Pacienti nesmú brať pred zákrokom lieky na riedenie krvi a nesmú mať predtým chrípku či zubné ošetrenia.

Proces pri aplikácii botulotoxínu a kyseliny hyalurónovej je veľmi jednoduchý. Stačí sa k nám objednať a estetický zákrok môžete na klinike absolvovať hneď počas stretnutia s MUDr. Budinskou. „Klient sa najprv objedná. Potom počas konzultácie sa dohodneme na postupe. Následne pristúpime k samotnému zákroku. Po príchode klienta sa vždy ako prvé pýtam, čo by on chcel urobiť, aby som vedela ako sa vníma on a čo mu vadí. Následne mu poviem aj ja čo by som korigovala, lebo ho vidím z iného pohľadu. Vždy sa snažím navigovať pacienta tak, aby zbytočne nevyhodil peniaze, aby sme na to išli rozumne a spravili to, čo mu naozaj pomôže.“

Efekt zákroku si môže každý pacient overiť aj na základe fotografií, ktoré vyhotovíme bezprostredne pred zákrokom a následne pri kontrole približne dva týždne po zákroku.

Pred blefaroplastikou je potrebná konzultácia a následne aj predoperačné vyšetrenie. 

 

Práca, ktorá človeka napĺňa

Najlepšie pre pacienta je, keď lekár, ktorý ho ošetruje, robí svoju prácu s radosťou. A práve to je prípad MUDr. Budinskej, oftalmologičky a špecialistky na estetické zákroky v UVEA:

„Špecializácia na estetickú medicínu na Slovensku neexistuje. Treba mať školenia, ktorých mám už tisíce. Keď robím estetiku hoci aj od rána do večera, vôbec nie som unavená, som skôr rada a som vytešená. V tomto som sa našla a naozaj ma to baví. Mám obrovskú radosť, keď vidím niekoho ako sa teší zo zmeny a má šťastie v očiach. Pre mňa je toto splnený sen.“

 

Zaujala vás možnosť absolvovať estetický zákrok u nás? Ak chcete viac informacií zavolajte nám na 043/4012604, radi vám odpovieme na všetky prípadné otázky.

 

Viac informácií o korekcii viečok a o vyhladzovaní vrások

Additional Info

  • sdo_type: VideoObject
  • sdo_name: Title of ...
  • sdo_description: Description of ..
  • sdo_duration: PT1M33S
  • sdo_contentUrl: http://www.example.com/video123.flv
  • sdo_embedUrl: http://www.example.com/videoplayer.swf?video=123
  • sdo_interactionCount: 1
Rate this item
(13 votes)
FaLang translation system by Faboba